Jõuluaja ootuses…

edgarijõulukaart

Tänavuse jõulurahu Tallinnas kuulutab välja kriminaaluurimise ajaks linnapea ametist kõrvaldatud Edgar Savisaar homme kell 12 Tallinna Raekoja platsil. Sel jõulukuul on Tallinna linnas kõik tänavavalgustid põlema pandud ja kriisi ajal kasutusele võetud osaline pimendamine on lõppenud. Samuti on täielikult LED valgustitele üle mindud vanalinnas. Sel aastal lükati käima ka Tallinna peatänava projekt, järgmisel aastal on sel teemal oodata juba natuke detailsemaid projekte, mille üle on võimalik arutama hakata.

Jõulurahu tava ulatub 17. sajandisse, see sai alguse Rootsi kuninganna Kristiina valitsusajal aastail 1632-1654. Jõulurahu väljakuulutajaks on linnapea või raesekretär ja kohaks Tallinnas raekoja aken. Väljakuulutamise aeg on traditsiooniliselt jõululaupäeva keskpäev.

Häid pühi, kallis 131.C!

Lisa kommentaar