Sõrmused sõrmes

reaal 20.ndal oktoobril oli korraga lõbus ja tähtis päev. Reaali 126. lend lunastas oma kauaoodatud sõrmused. Sel puhul tegi meie lend midagi hoopis teistsugust eelnevatest aastatest. Hommikul vara kogunesime kolme klassi ja õpetajatega sadamasse ning juba kell 8 väljusime Tallinna sadamast naabrite poole Helsingisse. Laevas suundusime kohe konverentsisaali ning pikema viivituseta alustsime tseremooniaga. Jah, kohe hommikul, et sündmus veelgi teistsugusem oleks. Kõik ütlesid oma toostid, kõik rohkem või vähem meeldejäävamad ( minu isiklik lemmik : ”Ãœks Maku, kõik Maku eest!” ), klassid esitasid näidendid sõrmuste kättesaamiseks ning saidki kallid klassijuhatajad meile uhkelt sõrmused sõrme panna.
Helsingisse jõudes külastasime ühiselt mõnda ajalooliselt tähtsat kohta, kus B klass lõpuks särada sai ning oskas ilusti vastata kõigile ajalooteemalistele küsimustele. Lisaks käisime veel vaatamas Picasso näitust, mis jättis kustumatu mulje ning andis mõtteainet veel hiljemgi, ning Rahvusmuuseumi, kus olid väljapanekud Soome ajaloost alates kiviajast. Kogu ülejäänud aeg anti meie oma äranägemise järgi sisustada. Kes tutvus kultuuriga, kes tegi pilte, kes poodles,kes leidis õdusa koha, kus sõpradega maha istuda ning mõnda sooja jooki nautida.
Õhtu käes, oli aeg tagasi Tallinna poole teele asuda. Pikaks veninud laevasõitu muutsid värvikamaks meie klassi laululõvid karaokelaval. Et päev oli kurnav, oli näha järgmisel päeval koolis. Esimesteks tundideks olid end kohale vedanud vaid 13 vapramat. See eest võis neid kõiki näha omaette uhkusega sõrmuseid imetlemas…

Kommenteerimine on keelatud.