Tulemas on Ohhoo-päev!

Kõigil meie koolis õppivatel nutikatel lastel on maikuu lõpus ees tähtis päev – oma katse või leiutise tutvustamine ja näitamine klassikaaslastele. Me nimetame seda Ohhoo-päevaks ja sellest võtavad osa kõik Reaalkooli ja Kesklinna Põhikooli lapsed 1.-6. klassini.

Selleks, et Ohhoo-päeval end oma tööga hästi tunda, hakka juba praegu mõtlema, millised on su huvid ja otsi infot toredate katsete ja leiutiste kohta.

Palju infot leiad katsete raamatutest või erinevatelt internetiaadressidelt, näiteks https://www.pinterest.com/pin/238761217723035049/

IMG_5983

Siin pildil on katse värvide segunemisest. Kasutatud on komme ja vett.

Kui soovid leiutada, siis alusta vajaduse väljaselgitamisest, siis mõtle omapärasele lahendusele ja lõpuks ehita töötav leiutis valmis. Katseta selle töökindlust ja ära unusta ka selle väljanägemise korralikkust!

Kui soovid katsetada, alusta põneva katse leidmisest, mis ka sulle endale üllatuse valmistab. Siis varu kõik ained ja vahendid ning proovi katset mitmel korral läbi teha.

Nii katsete kui leiutiste kohta pead olema valmis selgitama KUIDAS JA MIKS KÕIK NII töötab või juhtub. Seega uuri ka katse või leiutuse tööpõhimõtet ja harjuta kodus oma töö tutvustamist. Saad seda klassis päris mitukümmend korda teha ja hea oleks, kui see jutt oleks sul hästi peas!

IMG_5902 IMG_5997

Fotodel on eelmise aasta Ohhoo-päeva võidutöö kodukinost.

Kõiki töid saad vaadata meie kooli galeriist Ohhoo-päeva  lingi alt.

Klassis näidatud tööde hulgast valime ise viis parimat. Need viis lähevad Ohhoo-päeva finaali, mis toimub 4. juunil kooli staadionil.

Finaalis osalevate tööde hulgast valib kogu koolipere ja kogukond välja parima katse või leiuitise aastal 2018!

See töö võib olla sinu oma, kui

  • see on kasulik, huvitav või lihtsalt lahe
  • see  on uudne
  • see on hästi tehtud
  • see on hästi selgitatud
  • see paneb ütlema:  ohhoooooooooooooooooooo!

Kommenteerimine on keelatud.