Martsipani muuseumis 27.03. 2015

Seekordne kunstitund oli väga teistmoodi. Tegelesime küll vana hea ja tuttava voolimisega, kuid materjaliks oli seekord hoopis martsipan 🙂

Nägime seda, kuidas imelist mardileiba tehakse. Tuli välja, et selleks on vaja vaid mandleid, tuhksuhkrut ning veest ja suhkrust keedetud siirupit. Kes mäletab koguseid? Kirjuta kommentaaridesse 🙂

martsipan10

Seejärel räägiti natuke martsipani tekkeloost. Kes mäletab?

martsipan11

Ning siis sai asuda meisterdama. Kuulasime hoolega juhendajaid ning vaatasime näidiseid ja siis saigi tööle asuda. Oli väga keeruline, sest suurem osa martsipanist tikkus vägisi kõhtu.

martsipan9 martsipan8 martsipan7 martsipan6 martsipan5jpg martsipan4jpg martsipan3jpg martsipan2 martsipan1

Ja kõige lõpuks saime kõik kingiks ühe vahva lambakese ning saime valmis väiksed vahvad kujud, mis ilusasti sisse pakiti ja koju viimist ootama jäid.

Lapsed arvasid, et iga reede võiks hoopis millestki maitsvast midagi voolida 🙂

martsipan

 

1 kommentaar - “Martsipani muuseumis 27.03. 2015”

  1. Jakob Aus Ütleb:

    Martsipani retsep on
    500 grammi mandlijahu
    500 grammi tuhksuhkrut
    siirup
    1 kiaas vett
    1 klaas tuhksuhkrut

Lisa kommentaar


Warning: Undefined variable $user_ID in /data02/virt58214/domeenid/www.real.edu.ee/htdocs/ajaveeb/wp-content/themes/reaalkool/comments.php on line 74