Martsipani muuseumis 27.03. 2015
Seekordne kunstitund oli väga teistmoodi. Tegelesime küll vana hea ja tuttava voolimisega, kuid materjaliks oli seekord hoopis martsipan 🙂
Nägime seda, kuidas imelist mardileiba tehakse. Tuli välja, et selleks on vaja vaid mandleid, tuhksuhkrut ning veest ja suhkrust keedetud siirupit. Kes mäletab koguseid? Kirjuta kommentaaridesse 🙂
Seejärel räägiti natuke martsipani tekkeloost. Kes mäletab?
Ning siis sai asuda meisterdama. Kuulasime hoolega juhendajaid ning vaatasime näidiseid ja siis saigi tööle asuda. Oli väga keeruline, sest suurem osa martsipanist tikkus vägisi kõhtu.
Ja kõige lõpuks saime kõik kingiks ühe vahva lambakese ning saime valmis väiksed vahvad kujud, mis ilusasti sisse pakiti ja koju viimist ootama jäid.
Lapsed arvasid, et iga reede võiks hoopis millestki maitsvast midagi voolida 🙂
03.04.2015 - 15:18
Martsipani retsep on
500 grammi mandlijahu
500 grammi tuhksuhkrut
siirup
1 kiaas vett
1 klaas tuhksuhkrut