Väljasõit Rakverre

29. jaanuaril tominus meie klassi ühine väljasõit Rakverre.

Kell 9 sõitis buss välja. Kohal olid kõik peale Sundarami, kes ei jõudnud kohale ja lubas rongiga järele sõita.

Grupipilt

Grupipilt

Väikese hilinemisega jõudsime kümne paiku Rakvere Linnakodaniku muuseumisse. Seal räägiti meile pikemalt samas majas varem elanud inimeste argipäevast ja toodi võrdluseid tänapäevaga. Saime ise kätt proovida või tegemisel ja õppisime ära ka 100 aastat tagasi populaarne olnud mängu.

Võitegu 1

Võitegu 1

Võitegu 2

Võitegu 3

Võitegu 3

Einestasime kergelt Pihlaka kohvikus ning asusime siis kõik (nüüd koos Sundaramiga) teele Rakvere linnusesse. Peaks mainima, et juba siis, kui jõudsime linnuse väravateni, tundsime hoolimata soojadest riietest külma, sest väljas olid miinuskraadid ja tugev jäine tuul. Linnusesse sisenedes oli võimalus selga panna ordurüütlite keebid, mida me ka tegime, lootuses, et see annab veidi sooja. Ja muidugi ka selle tõttu, et sellist võimalust ei anta ju iga päev.

Vibulaskmine

 

Meid võttis vastu keskaegses rõivastuses noormees, kes viis meid kohe vibulaskmisringi. Saadaval oli kaks vibu, seega moodustasime kaks järjekorda: üks noormeestele, teine neidudele. Vibu sai siiski lasta vaid kaks inimest korraga ja järjekorras seistes hakkas eriti jahe, seega soovitati ootajatel linnuseõues ringi vaadata. Seal olid näiteks hobusetallid, kitseaedik, häbipost ja muud huvitavat. Vibu lastud, viidi meid keldrisse alkeemiakotta, kus valmistasime kamba peale veidi püssirohtu ja tutvusime keskaegsete haigustega. Pärast seda tuli muidugi välja minna ja järgi proovida, kas meie püssirohi ka töötab. Töötas küll, õnneks otsustasime turvakaalutlustel kahurisse laskemoona mitte panna.

Edasi läksime piina-, surma- ja põrgukambridesse . See tundus paljude jaoks olevat ekskursiooni tipphetk. Mitme ruumi põhiline funktsioon pidi olema ehmatav effekt, kahjuks jäi see iseenda külmunud oleku tõttu äärmiselt väikeseks.

Pärast seda suundusime ajalooruumi, kus olid välja pandud päriselt keskajast pärinevad esemed: tööriistade otsad, kiivrid, rõngassärk, raudrüü jms. Seal (veidi soojemas) ruumis rääkis giid meile linnuse elust, vallutamistest ja hävinemisest. Pärast seda võisime minna uuesti vibu laskma, kuid nendega, kes seda ei soovinud, läksime hoopis uurima linnuse teist korrust. Seal oli keskaegne kabel ja selle kõrvalruumis mõõganäitus. Ma pole küll päris kindel, kas see oli lubatud, kuid ühtki keelavat silti nägemata võtsime relvad seinalt alla ja pidasime maha paar duelli. Pärast seda käisime veel veidi linnusemüüridel jalutamas ning siis oligi aeg lahkuda.

Tegime Rakvere tarvase juures ühispildi ning pärast seda suundusid kõik endale meelepärasesse söögikohta. Kell 19 kohtusime taas Rakvere teatris ning vaatasime etendust “Leping”. Tegemist oli kaasahaarava etendusega, mis jättis igaühele erineva, kuid siiski positiivse mulje. Sellega oli meie aeg Rakveres selleks korraks ümber ning alustasime tagasisõitu.

Maris

Grupipilt tarvasega

Kommenteerimine on keelatud.