Roadtrip kamuflaažis meestega

16. märtsi päikeselisel kevadhommikul pandi terve lend bussidesse kui üks mees! Keegi ei teadnud, kuhu sõit, mis jama see on? Kuhu meid viiakse? Ilmselt on väljasõit seoses riigi kaitsemise ainega….hmmmmmmm eks me näe…..

Esmalt sõitsime kuhugi Nõmme kanti vist? selline sõjaväe/kaitseväe/kaitseliidu/sõjameeste/sõja ala see igatahes oli. Meie reporteritel õnnestus välja nuhkida, et sel territooriumil on palju rasketehnikat ja  ladude viisi sõjavarustust, ilmselt õppe- või demonstratsioonieesmärgil… IMAG0497-2

Saime katsuda Soome, Ussa ja Vene käsirelvi ja kahurit. Kuigi sealviibimise ajal oli päevapildistamine keelatud, õnnestus anonüümsel isikul näpata ka paar pilti ja pista need meie reportaaži kausta!

Siin on link, mis viib salaja filmitud videole nähtust-kuuldust!

http://toru.ee/view/9c335d0feb1c

Üllatuseks ajas Kainal Kruus meid peagi gigantsesse kastiautosse justkui oleks 41. aasta juuni/49. märts ja andis nõmmikutel-liivakutel gaasipedaalile nõnda valu, et ja reisijad lendasid pagaasnikus ringi nagu sokid pesumasinas. Enne kui suutsime peapööritusest toibuda, ajati meid järgmisesse muda-tooni maasturisse, mida juhtis ilmselt lubadeta ohvitser! Oli see vast Dakar Rally kogemus!

Seejärel anti meile mõttetegevust: nimelt panna grupiga püsti sõjaväetelk nimega Förläggnings. Meie tiim osutus ses võistluses kõige käbedamaks! IMAG0503

Lihaseid saime rakendada hoopiski kiirabiauto lükkamisel, kus olime samuti kiireimad. Säh teile beekad ja aaakad, meil oli Ummi!

Lõunal saime süüa lahjat suppi, teed ja leiba! Kui kõht täis, naasesime bussidesse ja vurasime Lagedile, et külastada Vabadusvõitluse muuseumit. Kaunis Pirita jõekäärus asus park ja hubane muuseum. Meid võttis soojalt vastu muuseumi omanik Johannes Tõrs. Jussike andis kõnesaua edasi giidile, kes oskas eesti sõjaajaloost pajatada huvitavaid lugusid. Hoone keldrikorrusel leidsid meie reporterid saunaesise õllelaua, pooliku kuuspaki, lihasnäkke ja kelmikaid parukaid! Nalja peab saama!

IMAG0505 IMAG0504

Muuseumi ekspositsioonis oli sõjatehnikat, relvastust, vormiriideid, aumärke ja palju muud põnevat. Muljetavaldava rasketehnika – eelkõige tank T-43 – taustal saime ka päevapildistada.IMAG0512-2

Sellega sai sisustatud järjekordne huvitav päev riiki kaitstes! Valvel, vabalt, rivitult!

 

video: http://toru.ee/view/9c335d0feb1c

Lisa kommentaar