Õppekäik Niguliste muuseumisse

Keemia paaristunni ajal lippasime üheskoos Martin Saare järel Niguliste muuseumisse, kus tutvustati meile lühidalt kiriku ajalugu ja kunstiväärtusi. Täpsemalt tutvustati meile Hermen Rode altarit ja selle konserveerimisprojekti. Arutlesime erinevate elektromagnetkiirguste üle. Õpilased said vaadata läbi suurendi altari ühe osa pinda, mida sealsed töötajad parajasti restaureerisid. Jagasime end laudkondadesse ja analüüsisime pigmente, mida annavad teatud keemilised ühendid.

Kokkuvõttes oli see väga hariv õppekäik, kuna saime uut teada füüsikaliste ja keemiliste uurimismeetodite kohta ning nentisime, et keemiaalaseid teadmisi läheb vaja mitmetel elualadel!

Otto

õpilane suurendit uurimasõpilane suurendit uurimas

 

õpilane suurendit uurimaslaudkonnad töötamas

 

Lisa kommentaar