Olümpiaad, olümpiaad, olümpiaad…

14. novembril 2007.aastal toimus Schwein-Tallinn matemaatikaolümpiaad. Võistlus toimus üheaegselt Tallinnas ja Schwerinis, osalesid kahe linna erinevate koolide 7.-8. klassi õpilased. Ülesanded tulid Saksamaalt ja tõlgiti eesti keelde. Sellelt olümpiaadilt tulles teadsin, et mul läks hästi – ja tuligi I koht.
Järgmine võistlus, kus osalesin, oli üleriigilise matemaatikaolümpiaadi Tallinna piirkonnavoor. Kuigi mulle tundus, et läks väga halvasti, saavutasin siiski I-II koha. Sama tulemus jäi püsima ka üleriigilises koondprotokollis. Tallinna piirkonnavoorus sai viienda koha Jüri-Mikk ja seegi on väga hea tulemus.
Ajaloos ma end väga tugevana ei tunne, kuid osaleda tuli siiski. Palju tugevam selles aines on Merili. Tema võitiski Tallinna piirkonnavooru. Mina sain III-IV koha.
Õnnelikult läks ka geograafiaolümpiaadi piirkonnavoor, sain II koha. Koos Meritiga, kes sai V koha, käisime ka üleriigilisel voorul Suure-Jaanis. Kõik 3 sealviibimise päeva olid täidetud toredate üritustega. Oli ka palju võistluspinget, lõpptulemus arvestati välja 3 võistluse – kirjaliku töö, maastikumängu ja viktoriini – punktisumma põhjal. Olen tulemusega rahul, sest saavutasin II koha.
Kahtlesin kaua, kas minna loodusteaduste olümpiaadile või mitte. Kuna möödunud aastal oli seal palju küsimusi keemiast ja füüsikast, siis lugesin eelnevalt läbi 8.klassi keemia ja füüsika õpikud. Väga palju sellest kasu ei olnud, sest seekord oli rohkem küsimusi bioloogiast. Minu 27. koht üleriigilises koondprotokollis ei ole küll aukirja vääriline, kuid siiski tagas pääsu üleriigilisse vooru. Igatahes olen selle olümpiaadi tõttu kogemuse võrra rikkam.
Matemaatikavõistlusel ,,Nuputa” käisin sel aastal juba kolmandat korda. See on grupivõistlus. Minuga ühes võistkonnas oli veel 2 paralleelklassi poissi. Olime hea meeskond, võitsime Tallinna vooru, üleriigilises voorus jäime teiseks.
Rahvusvaheline matemaatikavõistlus ,,Känguru” toimub igal aastal 3.veerandi viimasel päeval. Kuna eelnevatel aastatel on mul seal hästi läinud, siis lootsin seegi kord head tulemust. Peab ütlema, et ülesanded olid rasked. Meie vanusegrupis oli osalejaid ligi 3000. Tulemusi pidi ootama kaua, kuid õnneks olid need minu jaoks rõõmustavad. Olin vaatamata ühele arvutusveale saanud I koha.
Kokkuvõtteks võib öelda, et oli olümpiaadiderohke aasta.

Autor: Sandra Schumann

Lisa kommentaar