Muuseumipäeva mõned jutud

Krettel:

Mina külastasin Arhitektuurimuuseumi virtuaaltuuri – Betoonist võlutud. Ehitusinsener August Komedant.
August Komendant (1906–1992) oli Eesti-Ameerika ehitusinsener, kes koostöös tuntud arhitektide ja inseneridega kavandas mitu 20. sajandi arhitektuurimeistriteost.
Kui tuua mõned näited August Komendanti karjäärist, siis nendeks võiks olla Kadrioru staadioni tribüün Tallinnas, kus ma pidevalt trenni teen, Habitat ’67 kortermaja Kanadas Montrealis ja Kimbelli kunstimuusem USA-s Texases. Augusti innustas kvaliteetse ja inspireeriva ruumi loomine ning tema looming võiks innustada ka kõiki inimesi, kes tänapäeval elukeskkonda kavandavad ja ehitavad.
Kadriroru staadioni tribüüni arhitektuurivõistluse võitis Elmar Lohk ja kutsus August Komedandi appi seda tegema. Tribüüni katus on 12,8m. See on siiani säilinud. Sõja ajal läks ta Saksamaale, kus ta tegeles sõjakahjustatud hoonete parandamisega. Hiljem läks ta Ameerikasse, kus ta surmani elas. Nendest töödest meeldis mulle kõige rohkem Habitat´67 korterelamu, mis koosnes 360 kuubikust, mis olid nagu 1-5toalised eramud, seal oli palju valgust ja suured terrassid. Natuke meenutas maja, mida meie Eva ja Anettega 1.klassis Taanipäeva raames ehitasime.
Tundus väga põnev, igal juhul tahaks ikka kohapeale minna teisi töid ka vaatama.
Peeter:
Mina külastasin muuseumipäeval virtuaalselt Eesti Loodusmuuseumi Eesti geoloogia näitust. Seal näitusel oli väga palju kive ja mulle meeldis see, et kindlate eksponaatide juures said sa kuulata mingit lugu selle kohta. Mulle jäi aga kõige rohkem meelde raud meteoriidi tükk mis langes 1947. aastal Ida-Venemaale. Mulle väga meeldis see näitus ja ma tahaks ise ka sinna minna.

Lisa kommentaar