Õuesõppepäev Murastes

Me käisime klassiga Muraste looduskoolis. Me sõitsime bussiga mere äärde. Sealt algas meie matk. Esmalt läksime mereranda. Seal näitas meile giid kuidas meri on uuristanud mägedesse koopaid. Mäe otsas oli ainuke puidust tuletorn terves Eestis, mis veel töötab. Mere ääres kasvavad kibuvitsad. Seal oli ka üks suur kivi, mis oli jääajast. Jääaeg oli 10000 a. tagasi. Edasi matkates nägime kuidas metssiga oli kraapinud mulda. Saime veel teada, et jänese pabulad on suuremad ja ümmargusemad, kui kitse omad. Kitse pabulad on ovaalsema kujuga. Loomad ei seedi karvu ja sulgi. Murastes on Eesti kõige suurem mänd. Kolm last pidid kätest hoidma, et puud saaks kallistada. Siis pidime kõik hanereas kaljust üles ronima. See oli naljakas ja ma kukkusin mitu korda. Siis käisime veel püstkojas. Indiaanlased ehitasid selle, et piisoneid jahtida. Me sõitsime tagasi kooli juurde, sealt edasi koju. Mulle meeldis väga.

Kirjutas Nora

m1 m2 m3 m4 m5 m6 m7 m8 m9 m10

Lisa kommentaar