Näitused, näitused

img_1179Täna käisime suures majas lausa kahte näitust vaatamas.  Reaalkooli 4. korrusel on näitus õpetajate jõulukinkide unistustest – tänapäeva lastele tunduvad need soovid üsna arusaamatud: nukud, kaisukarud, mänguklaver …. Ja ei ühtegi nutividinat, puldiga juhitavad drooni või ägedalt häälitsevat mänguasja. Imelikud lapsed olid need väikesed õpetajad.

img_1180Õp Heli Ahuna klassis on aga näitus vanadest uusaasta- ja jõulukaartidest. Mõnel on iga rohkem kui 100 aastat. Saime teada, et oli aeg, kui jõule ei võinudki tähistada. Seal olid ka mustvalged fotod – peale suurt ilmasõda oli raske aeg ning värvilisi postkaarte polnud saada või neid ei toodetudki – inimesed tegid ise mustvalgeid fotosid. Mõni vana postkaart nägi aga lausa nii hea välja, et tundus uskumatu, et on vanaaegne.

Kommenteerimine on keelatud.