Muraste loodusõpperajal

IMG_0980  IMG_0982  IMG_0984

Käisime Muraste looduspargis teada saamas, kuidas looduses toime tulla.

Matk algas hommikusöögiga ning esimene üllatus oli mustanahaline bussijuht. Vastu võtsid meid retkejuhid ja klass jaotati pooleks. Esimene, mis elevust tekitas, oli lõkke tegemine. Ise korjasime materjali, ise tulehakatise ja ise tõmbasime tikust tuld ning süütasime lõkke. Kõik rühmad said oma lõkke süüdatud. Pärast tuli see kustutada. Seejärel matkasime, püüdsime märjast alast kuiva jalaga üle pääseda. Harjutasime puutüvedel turnimist – et oskaksime olla ettevaatlikud ja arvestada libeda jalgealusega. Saime ronida müraka rahnu otsa ja rannas teha “Titanikut” e püüda tugevat tuult oma kehaga. Ronisime korraks ka kaldakoopasse varju ja vaatasime looduse kunstiteost: laest rippuvaid jääpurikaid ja jäämustreid.

Lõpuks põgenesime külma tuule eest metsa, sõime oma piknikutoidu ja siis tegime väga vilka ja kiire rännaku mööda järsku kaldanõlva bussi peale.

See oli väga õpetlik ja rõõmus päev looduses.

Kommenteerimine on keelatud.