Lumivalgeke ja seitse pöialpoissi

Jutu kirjutas Martin    

Käisime klassiga vaatamas balletti „Lumivalgeke ja seitse pöialpoissi“. Ballett on selline etendus, kus lugu jutustatakse tantsides.

Balett  Lumivalgeke rääkis ühest tüdrukust, kes oli kõige kaunim. Kui kuri kuninganna küsis peeglilt : „Kes on kõige kaunim“ , siis peegel vastas, et kõige kaunim maa peal on Lumivalgeke. Nõid oli kade Lumivalgekese ilu peale ja sellepärast pidi tüdruk kodust ära jooksma.

Tüdruk leidis metsas kellegi kodu ning ta läks uksest sisse. Kui ta nägi üleval seitset voodit, siis ta arvas, et seal elavad seitse inimest.Lumivalgeke viskas ühele voodile pikali ja jäi magama. Varsti tulid majja seitse pöialpoissi, kes äratasid tüdruku.

Lumivalgeke tegi pöialpoissidele iga päev süüa ning saatis pöialpoisid tööle. Samal ajal maskeerus kuri kuninganna nõiaks ja läks korviga tüdruku juurde. Nõid astus teretamata majja ja küsis juua. Vastu andis nõid Lumivalgekesele õuna.Tüdruk  ampsas õuna ja suri. Nõid oli rõõmus ja hakkas tantsima.

Koju jõudsid pöialpoisid ning nägid nõida, kes põgenes. Kirstus ärkas lumivalgeke ja leidis printsi.

Lugu lõppes hästi. Minule meeldis see koht, kus pöialpoisid hakkasid nõida taga ajama.

Kommenteerimine on keelatud.