Viimane nädal

23.-27. mai oli meie klassi viimane tunniplaanipõhine nädal, kus sellises koosseisus viimast korda koos olime. Nii kurb, kui see ka poleks, jõuame vaikselt põhikooli lõppu. Jäänud on veel 2 nädalat eksamiperioodi. “Õnnelikud ei jälgi kella.” – Aleksandr Gribojedov

Esmaspäeval alustasime oma päeva ajaloo kontrolltööga. Siis läksime kunsti tundide ajal Harjumäele, et akrüülide, pastellide või harilikuga luua Tallinna siluett. Päike paistis, puhus väike tuuleke ja ilm oli mõnus. Edasi aitasime kehalise õpetajaid TKP algklasside spordipäeval. Tüdrukud olid kooli staadionil 2. klassiga. Poisid Kalevi jalgpallistaadionil 3.-6. klasse mõõtmas. Mõõtsime kaugushüpet, 40 meetri jooksu, palliviset ning olime kohtunikud rahvastepallis, jagasime medaleid.

Teisipäeval oli kõige olulisem sündmus ilmselt põhikooli lõputöö keemias. Peale eelmist vaheaega hakkasime õpetajalt saama kordamislehti ja -ülesandeid. Neid kogunes päris palju, kuid lehed olid väga head kordamiseks. Vaatamata kartustele, et töö tuleb raske, oli see hoopiski üllatuslikult mõnus lahendamine. “Raske õppustel, kerge lahingus.”

Kolmapäeval toimus füüsika tund Schnelli pargis. Saime õp Daniel Kaasikult töölehe, kuhu pidime kirjutama põhikooli jooksul õpitud füüsikalisi nähtusi Schnelli pargis. Ilm oli ilus ning selline tund õues oli toredaks vahelduseks!

Neljapäev kulges rahulikult. Midagi eriti ei toimunud. Muusikas laulsime, vene keeles ja inglise keeles vaatasime filmi, keemias lahendasime matemaatika eksamiks kordavaid ülesandeid.

Reedel kirjutasime ühiskonnas viimase kontrolltöö teemale “Majandus”. Füüsikas võttis õp Daniel Kaasik meie koosveedetud aja kokku, nii mõnelgi tuli kurvastusest paar pisarat silmanurka. Ta meenutas, kuidas oli üle mitme aasta taas kooli õpetajaks tulnud ning kuidas esimeses tunnis, klassis 304, Henri ja Miku nime teada oli saanud. Kirjanduses kirjutasime raamatutöö, vaatasime “Kevade” lõpuminuteid, kus poisid koolist suvevaheajale läksid. Tõime paralleele Reaali õpetajate ja klassiga.

Nüüd algab eksamiperiood!

Tekst – Krõõt

Pildid – Krõõt, Pille-Riin, Emma

Kommenteerimine on keelatud.