Ukraina päev

Esmaspäeval, 18.04 oli Ukraina päev. Kool oli kaunistatud erinevate Ukraina värvides kaunistustega. Üles olid riputatud ka õpilaste Ukraina-teemalised kunstiteosed. Päeva alguses rääkis meile Signe Riisalo Ukraina sõjapõgenike vastuvõtmisest Eestis ning sellest, kuidas neile tuleks kätte anda õng mitte kala. Kolmanda tunni ajal rääkis Europarlamendi liige Marina Kaljurand. Ta rääkis meile oma hilisest käigust Ukrainasse Kiievi lähistele ning oma kogemusest seal. Samuti rääkis ta oma kogemusest Eesti saadikuna erinevates välisriikides, nende hulgas ka Venemaal. Saime aimu, kuidas Venemaal lastele juba noorest east ajupesu korraldatakse ja õpetatakse, et eestlased on natsid. Toimus ka palju muud huvitavat nagu tantsuvahetund, aktus, kus rääkis Ukraina saadik ning luuletust lugesid Ukraina lapsed ja klassidevaheline Ukraina-teemaline legovõistlus. Meie võistkond ehitas boršikausi ning muid Ukraina sümboleid. Päev oli väga emotsionaalne ning kõik said hea ülevaate praegusest olukorrast ja Ukrainas toimuvatest õudustest.

Tekst ja pildid – Georg Kalme

Kommenteerimine on keelatud.