Ajarännak aastaisse 1987-1991

15. septembril, kolmapäeval toimus Reaalis juba kolmandat korda ajarännak. Seekord läksime ajast tagasi aastaisse 1987-1991, mil toimus Eesti Vabariigi taasiseseisvumine. Päev algas 6.55 Kuberneri aias, kuhu kogunesid 9.-12. klass. Vaatasime lipuheiskamist, kõne pidasid Jüri Ratas ja direktor Ene Saar. Siis liikusime Hirveparki, kus üks gümnasist luges ette Iseseisvusmanifesti ja 10. klassist õpilane luuletuse. 8.00 algas esimene tund. Kõik tunnid kestsid 30 minutit, kus õpetajad jagasid oma mälestusi, vaatasime iga aasta kohta gümnasistide tehtud videot ja tutvusime, mida õpiti sel ajal. Pärast 3.tundi läksime õue ja tegime Balti ketti. Meie seisime Reaali poisi juures. Kuulasime Heinz Valki loitsu ja kordasime tema sõnu. Kui tunnid olid läbi saanud, algas 12.45 “laulupidu”. Terve kooliga vaatasime, kuidas tantsisid rahvatantsijad ja tähtsa külalisena tuli laulma Ivo Linna. Laulsime ühtselt tuntud laule nagu “Kikilips” ja “Maa tuleb täita lastega”. Oli mõnus vaheldus tavalisele koolipäevale!

Tekst – Krõõt

Pildid – Emma, õp Ege

Kommenteerimine on keelatud.