Siselinna kalmistu

9. juunil käisime ajalootunni raames Siselinna kalmistul. Kogunesime Herne tänava väravas, sealt edasi liikusime Aleksander Nevski kalmistule. Kuulasime õpetaja H. Ahuna huvitavaid lugusid ja fakte erinevate mälestussammaste ning Eestile Vabadussõjas tähtsate inimeste hauaplatside juures. Lisaks leidsime üles füüsikaõpetaja D. Kaasiku vanavanemate hauaplatsi, kus õpetaja oma eelkäijatest veidi rääkis (pikemalt Vabadussõja ajal Eesti tähtsuselt III mehest ehk Friedrich Kuusekännust). Siis läksime Vana-Kaarli kalmistule, seal tutvusime Jaan Poska ja veel mõne tähtsa mehe hauga, kellest me järgmine õppeaasta õppima hakkame. Nägime ära ka Reaalkoolile väga tähtsa haua – Harald Triegeli rahula. Õp Ahuna ja Piret Otsa rääkisid seal oma mälestusi ja mälestuskivi valmimislugu. Ringkäigu lõpetasime Sõjaväekalmistul. Oleme väga tänulikud õpetaja Heli Ahunale sellise suurepärase võimaluse eest külastada väga olulist kalmistut ning suurendada oma teadmisi Vabadussõja kohta.

Tekst ja pildid – Krõõt

Kommenteerimine on keelatud.