Õppekäik Metsakalmistule ja botaanikaaeda

13.10.2020 käisime klassiga metsakalmistul ning Tallinna botaanikaias.

Päeva alustasime kolme tavapärase tunniga, peale kolmanda tunni lõppu asusime metsakalmistule minekut. Metsakalmistule sõitsime me 34A bussiga Viru bussiterminalist. Bussisõit oli kindlasti hea viisakusreeglite meeldetuletaja. Bussisõit kestis umbes 20 minutit ning olime jõudnud kohale Metsakalmistule.

Metsakalmistul käisime õpetaja Heli Ahuna juhendamisel tähtsaimate kultuuritegelaste haudadel, näiteks Ernst Peterson Särgava ja Konstatin Pätsi haual ning saime ka vaba aega iseseisvalt kalmistul uudistamiseks. Õnneks keegi kalmistule ära ei eksinud. Peale kalmistul käiku, mis kestis tund hakkasime liikuma Tallinna botaanikaeda. Jalutuskäik ei olnud pikk, ainult 5 minutit.

Botaanikaaias tuletati meile kiirelt meelde loodusvööndite ning kliimavöötmete teema, peale mida liikusime vaatama troopilise, lähisekvatoriaalse, ekvatoriaalse ning lähistroopilise kliimavöötme taimi. Alguses tegime me ringkäigu, kus meie juhendaja rääkis meile tähtsaimatest taimedest igas loodusvööndis. Kui see ringkäik sai läbi, siis asusime otsima taimede nimesi, vaid pildi järgi. Peale seda oli ekskursioon läbi. Oli tore ning vaheldusrikas päev.

Tekst – Tristan

Kommenteerimine on keelatud.