Ajaloo esitlused: Kaie Kõrb

Kaie Kõrb on baleriin ja tantsuõpetaja. Eesti Teatriliidu ja Eesti Balletiliidu liige (1981, auliige 2001). Ta sündis 1. aprillil 1961. aastal Pärnus. Tema isa oli raamatupidaja. Kaie Kõrb lõpetas Tallinna Balletikooli balletiartisti erialal ja Moskva Riikliku Teatriinstituudi balletipedagoogi-repetiitori erialal.  Aastast 2003 Keskerakonna liige. Ta omab Kaie Kõrbi Balletistuudiot. Ta on praegu oma teises abielus, esimene abielu Jüri Treiga. Praegu abielus Viesturs Jansoniga (lapsed on kaksikud , kes sündisid 2007. aastal), kes on läti päritolu eesti balletitantsija. Viesturs Janson on praegu Tallinna Koreograafiakooli õppejõud.

Raamatud:
⦁ „Rambivalguses ja varjus“ (2005)
⦁ „Lahkumisetendus“ (2006)
⦁ „Unistuste nimel“ (2011)
Kaie Kõrbi kohta on tehtud ka Ruti Murusalu poolt dokumentaalfilm „Sinine kõrb“.

Autor: Karl Joosep

Pilt: http://etbl.teatriliit.ee/artikkel/k%C3%B5rb_kaie2

Kommenteerimine on keelatud.