Õppekäik Viru rabasse

Meie klassi õppekäik viis meid Viru rappa. Seal saime nii nautida raba ilusat loodust kui ka teada nii mõndagi uut raba kohta.

Me lahkusime kell kaheksa kooli juurest, kaasas koolist võileib ja isiklikud asjad. Peale tunniajast bussisõitu jõudsime raba juurde. Seal tutvustas giid meile lühidalt asukohta. Rabas käisime me nii laudteel kui ka laudteelt väljas. Seda viisi said rohkem kui ühe inimese jalad märjaks.

Meile tutvustati peamiselt rabade taimi, aga saime natuke ka lindude ja putukatega tuttavaks. Samuti tutvusime turba tekkimise protsessiga. Suuremad entusiastid panid põske ka kõike rabas röödavat, nagu jõhvikaid.

Kui meie retk oli lõppenud, sõitsime kooli juurde tagasi. Enamuse jaoks oli koolipäev selleks korraks lõppenud.

Kirjutas: Ingrid

Kommenteerimine on keelatud.