You make me un poco loco!

Ühel vihmasel reede varahommikul, kui ĂŒlejÀÀnud kooliĂ”pilased kogusid energiat eesootavaks spordipĂ€evaks, tuli 136. lennu A ja B klass kokku, et pĂŒhkida Eesti tolm jalge alt ja minna Venemaale. Seltsis segasem, vĂ”eti pardale ka paar kultuurihuvilist C klassi jĂ”mpsikat. B klass neid endale kĂŒll ei tahtnud, aga meie, programmeerijad, kelle soov inimestega suhelda on kĂ”igile tuttav, vĂ”tsime nad rÔÔmuga peale.

Turvavöö kinni, panime Narva poole ajama. Kuigi spordipĂ€eval esimeste seas me vĂ”ibolla poleks olnud, jĂ”udsime piiripunkti pea tund aega enne teisi. Kas tĂ”esti suutsime kuskil peale Ă”ppimise teistele Ă€ra teha vĂ”i oli see tĂ”esti ainult tĂ€nu C klassi poiste olemasolule? Vastust ei saa me vist kunagi teada…

Piiripunkt ĂŒletatud ja kohustuslik osa lĂ€bitud, jĂ”udsime lĂ”puks hotelli. Olgugi, et beekad asusid meist eemal, saime suurepĂ€raselt ise hakkama. Oli kĂŒll hilja, aga ega see uudishimulikke Ă”pilasi takista. Kui osad jĂ€id tĂ”esti puhkama, lĂ€ksid teised uut kultuuriruumi avastama ja uusi kogemusi saama. Hotelli jĂ”udsid kĂ”ik turvaliselt tagasi, aga ega seal ka vĂ€ga igav ei olnud.

JĂ€rgmisel pĂ€eval lasti meie umbes 40-pealine bande pĂ€rast pikka tiirutamist linna peale laiali. MĂ”ni lĂ€ks kohvikusse, mĂ”ni poodi, mĂ”ni jalga keerutama, mĂ”ni hoopis mujale, aga kellelgi igav kĂŒll ei hakanud. Kesklinna murede ja rÔÔmudega tutvunud, jĂ”udsid peaaegu kĂ”ik ka ööseks hotelli. 

Viimane pĂ€ev vÔÔras linnas ei erinenudki vĂ€ga eelmisest. Siiski asendus viisakalt linnas huligaanitsemine kojusĂ”iduga. MĂ”nusalt pikale teekonnale Narva jĂ€rgnes veel mĂ”nusamalt pikem ootus piiripunktis. Õnneks olid kĂ”igil passid olemas ning seetĂ”ttu ei jÀÀnud me sinna pĂ€ris ööseks vĂ”i kauemaksgi. Pea 2,5 tunnine sĂ”it kooli ei tundunudki enam nii aeganĂ”udev. B klass, kellele meile kaotamine ilmselgelt ei meeldinud, otsustas ennast kokku vĂ”tta ja jĂ”udis nĂŒĂŒd ise Tallinna pea tund aega varem. Tublid!

Reis Venemaale oli pÀris tip-top. Palju uut ja huvitavat: teised inimesed, teised kombed ja palju hiinlasi. Kindlasti Ôppisime palju juurde, nii elu kui ka natuke vene ajaloo kohta. 

Kirjutas Kaarel

Ühispilt ErmitaaĆŸis

Pildi tegi Ôpetaja Juurma

Kommenteerimine on keelatud.