Väitlus 101

Eelmise aasta novembrikuus käisime väitlustiimiga väitlemise keskkoolide Eesti meistrivõistluste 1. etapil. Kuna reaalkoolil oma väitlusklubi pole, siis läksin ma Tallinna Inglise Kolledži liikmena. Alustasime Tallinnast sõitu kell 8 hommikul ning Tartusse jõudes hakkasid kohe voorud. Esimesel päeval oli kolm vooru viiest. Minu tiimis oli kaks poissi, kellega me polnud midagi läbi harjutanud. Kes veel ei tea, siis väitlemine käib kolmeses tiimis, kus igaüks teeb 6-minutilise kõne ning üks liige lõpetab teema oma 3-minutilises lõpukõnes. Väideldakse kaks kolme inimesega tiimi üksteise vastu.

Meie tiimi nimi oli Väitlejate Vennaskond. Võistluste teemaks oli „Kas riigis, kus vaktsineerimine pole kohustuslik, peaks võtma ära lastevanematelt sotsiaalhüved? ”. Meie tiimile määrati kolm vooru teema poolt väidelda, mis oli minu arust raskem. Meil oli üks võit ja kaks kaotust.

Saabus öö, kus keegi väga ei maganud, ning ma pidin mingisugusegi une saamiseks siduma endale dressipüksid ümber silmade ja kõrvade.

Järgmisel päeval oli improvisatsiooni voor, st et teema anti kohapeal ja võistlejatel on umbes 30 minutit aega ettevalmistada. Vooru teemaks oli seekord „Kas politsei peaks terroristide nimesid avalikustama?”, me olime sellele poolt ning kahjuks me kaotasime napilt. Viimane voor oli jälle vaktsineerimise teemal, kuid kahjuks hakkas üks minu grupi liige vastaspoole argumente kasutama ja selle me ka kaotasime.

Kuigi me kaotasime neli vooru viiest, olen ikkagi väga õnnelik, et ma seal osalesin – sain oma elu esimese väitlusvõistluse kogemuse.

-Emma

Lisa kommentaar