Juminda õppekäik

    Reedel ilmusime kooli kummikutes, sest hea uudis, me läheme õppekäigule! Täpsemini sõitsime pärast teist tundi Juminda poolsaarele. Meie tuttav giid Rauno oli sõitnud Hispaaniasse, nii et tema asemel oli ta ametivend. Kohe alguses ajas ta meile käitumise kohta kärbseid pähe, et me “ületaks oma paralleelklasse”. Pärast moraali lugemist hakkasime liikuma.

    Kõndisime mõnda aega mööda männikut ja maitsesime marju ja seeni. Peagi olime juba vaatetorni tipus. Seal oli imeilus vaade ühel pool merele, metsale ja rabale. Vaatetorni all sai samal ajal tegeleda korilusega, sest seal oli veel arvestatavas koguses mustikaid. Kohe torni kõrvalt läksime treppimööda rappa. Ka seal tegelesime marjade, täpsemini jõhvikate ja sinikate kogumisega. Kuigi me juba ühte-teist teadsime, õppisime ka raba kohta veidi uut. Mätta tagant avastasime uue liigi ja panime talle nimeks harilik rabapärtel. Järeldasime, et ta toitub seentest ja jõhvikatest. Edasi läksime mingisse teise metsa, kust avastasime rändrahnu ja ronisime selle otsa. Jätkasime oma rännakuga ning tegime vahepeal söögipausi. Lõpuks jõudsime metsast välja ka ja siis juba koju.

Moraali lugemine

Vaatetornis

Korilased

Vaade

100+ aastane mänd

Harilik rabapärtel

Piknik

Rändrahn

Suur rahvasterändamine

Koostas Saskia

Lisa kommentaar