Korvpalliturniir ja Taani päev korraga

28. märtsil toimus Kalevi Spordihallis 3×3 korvpalli finaalturniir. Seal oli iga maakonna parimad koolid koos ning võideldi medalite pärast. Päev hakkas poole kümnest ja lõppes pool neli. Tallinna Reaalkoolist oli esindatud 4-5 klass ja 6-7 klass. 4-5 klass tuli kolmandale kohale ja 6-7 klass jäi seekord kahjuks medalita. Päev oli tore ja sai rääkida teiste koolide lastega, kellega nii tihti kokku ei saa.

Seoses Taani päevaga toimus Reaalkoolis palju erinevaid üritusi erinevatele klassidele, nendeks olid: 10.-12. klassidele legovõistlus, (teema oli “Veskid ja metsad”); 7.-9. klassidele toimus viktoriin KAHOOT-is, viktoriini küsimused oled kõik taani kohta ja nendest sai teada uusi asju; 1.-6. klassidele toimus samuti viktoriin.
Kust sai Taani päev alguse?
Taani päev sai alguse 1219. aasta juunis toimunud Lindanise(Dannebrogi) lahingust. Lahingu alguses olid eestlased olnud edukad, kuid siis langes legendi järgi taevast punane lipp(Dannebrog), millel oli valge rist. Pärast seda olevat taanlaste võitlejad saanud juurde jõudu ja võitnud lahingu.Sellest alates tähistatakse Taani päeva eestis ja taanis.
Kirjutasid: Rasmus ja Kaur

Kommenteerimine on keelatud.