137.b kultuurikümblus

Liszt. Berlioz. Shakespeare.
Meie klassi võib leida teatrist paaril korral aastas: veidi enne kultuuripäeviku esitamise tähtaega või siis koos õpetaja Karbiga pool-sunniviisiliselt sümfooniaorkestrit ning ooperit nautimas. 10. ning 17. jaanuar olidki just vastavat orkestri ning ooperi jaoks broneeritud. Mõlemal reede õhtul panid kõik kolm klassi ennast viisakalt riidesse ning seadsid sammud Estonia teatrimaja poole. Esimesel reedel käisime ERSO kontserdil. Kuna pikk nädal oli juba selja taga, siis oli vahelduseks väga mõnus istuda pehme tooli peal ja kasvõi silmad kinni Lizsti ning Berliozi kuulata. Pärast toimus klassis ka arutelu, kus ei jäänud rääkimata orkestri professionaalsusest ega ka sellest, kuidas kunagi olnud üks löökpillimängija gongi kingaga visanud.
Täpselt nädala pärast olime jälle Estonias tagasi, kuid seekord olime hoopis Shakespear’i lainel. Juba siis, kui eesriie esimest korda avanes, peegeldus meie nägudelt hetkeks segadus. Teadsime ju kõik, et “Romeo ja Julia” tegevus toimus mitmeid sajandeid tagasi ja kohe kindlasti ei olnud siis ei Veroonas metroopeatusi ega ka spreivärve. Aga just need kaks asja vaatasid meile lava pealt vastu. Kuid nagu reaalkooli õpilastele sobilik, kohanesime oludega kiirelt ning avastasime veel palju asju, mille üle pead murda. Õnneks leidsime peaaegu kõigile küsimustele koos õpetajaga vastuse. Endiselt aga ei tea me, milleks on vajalikud punane ning roheline nupp dirigendi puldi peal. Aitäh, Andreas (Kepp), et sa meie tähelepanu sellele juhtisid.
Varsti võib meid jälle leida teatritest üle kogu Eesti, sest ega see kooli lõpp ning kultuuripäeviku esitamine enam kaugel pole.

-Maarja-Liis

Kujutiste tulemus päringule romeo ja julia estonia

Kujutiste tulemus päringule erso

Pildid pärinevad Rahvusooper Estonia kodulehelt ning ERR uudisteportaalist.

Kommenteerimine on keelatud.