Mariann USAs 30.03 – 10.04.2019

Aprilli alguses, 30.03-10.04 osales Reaalkooli delegatsioon õpilasfoorumil Loudoun International Youth Leadership Summit. Reaalkoolist oli seal õpetaja Ege Viil ja neli õpilast Astra Ilsjan 11.b, Eva Lota Mett 10.a, Olari Tiit 10.c ja meie klassi õpilane Mariann Saabas.

Vahetuspered lennujaamas õpilasi vastu võtmas

LIYLS toimus USAs Virginia osariigis Loudouni maakonnas, kokku osales seal 8 kohalikku kooli ning 32 delegatsiooni 24 erinevast riigist.

Reaalkooli delegatsiooni võttis vastu Woodgrove High School ja saksa keele õpetaja Mr. Talboo, kes on töötanud inglise keele õpetajana ka Tallinna Reaalkoolis.

Õpilasfoorumi eesmärgiks oli näha ja jagada erinevaid vaatepunkte olulistest maailma probleemidest, suheldes õpilastega üle kogu maailma ning üritada välja mõelda, mida meie, noored saaksime teha, et neid probleeme lahendada. Programmi käigus tutvustasime eesti kultuuri, pidasime arutelusid maailma probleemide ja nende lahenduste üle, töötasime välja tegevusplaani plastpudelite kasutamise vähendamise kohta ning käisime erinevatel väljasõitudel. Väljasõidud toimusid erinevatesse koolidesse ja linnadesse, sealhulgas ka USA pealinna Washingtoni.

Eesti delegatsioon Washingtonis

Õpilased majutati peredesse, kes olid väga sõbralikud ja külalislahked ning näitasid meile palju ringi. Minu hostpere oli väga kokkuhoidev ja veetis palju aega koos ning õhtusöögilauas kõlas alati meeldiv vestlus ja palju naeru. Lisaks viisid nad mind erinevatesse huvitavatesse kohtadesse, sealhulgas ka ühte korralikku Ameerika lõbustusparki. Tänu väga armsale Astra hostperele saime koos teiste eesti tüdrukutega isegi New Yorgis ära käia, mis oli väga tore kogemus.

Mariann ja tema hostõde

New York

Kommenteerimine on keelatud.