Grete ja Liina maleseiklused

PĂĽhapäev, 10. märts – Eesti koolide võistkondlikud meistrivõistlused kiirmales

Buss, mis pidi lahkuma Tallinna Reaalkooli eest Võnnu poole pool kaheksa, tegigi seda. Bussis olid peale Reaali kolme võistkonna (kaks 7.-12. klassist ja üks 1.-6 klassist) ka mõned teised Tallinna kesklinna koolide liikmed (21.kool, TIK jne). Sõit oli lõbusalt üksluine, sai kõik kaotatud unetunnid jälle tasa teha.

Võnnu all peame silmas Tartumaal asuvat Võnnu valda, mitte Läti linna. See tekitas natukene segadust, sest me pidime minema siiski Eesti meistrivõistlustele. Vanem grupp mängis Võnnu keskkoolis, nooremad Võnnu vallavalitsuses.

Pildi tegi R. Raud

Reaalkooli esimeses võistkonnas olid meie klassist Liina ja Grete, üheteistkümnendast klassist Margareth ja seitsmendast klassist Karl Erik. Meie tiim oli algasetuselt esimene (s.t. meie reitingute keskmine oli kõige suurem). Peale kuuevoorulist turniiri edastasime Narva kesklinna gümnaasiumi poole punktiga. Tegime nendega kolmandas voorus viigi ja pinget oli tunda viimase mänguni. Teise, kolmanda ja neljanda koha krabasid endale Ida-Virumaa koolid. Järgmine Tallinna kool oli kahjuks alles viies.

Kui meie turniiri oli lõppenud, pidime veel kaua ootama, et ka nooremad lõpetaksid (neil osales suurem arv võistkondi ja ka üks mäng oli rohkem). Nooremas grupis tuli Reaali võistkond seitsmendaks (nende algasetus oli kaheteistkümnes). Siis toimus autasustamine, kõik osalejad said šokolaadi ja meie kuldmedalid. Tagasisõit ei olnud enam nii mugav, nooremad oli ilmselgelt üleväsinud ja telefonide akud tühjaks jooksmas. Jõudsime siiski kõik tagasi Tallinna.

Pildi tegi R. Raud

Kolmapäev, 13. märts – Tallinna koolide võistkondlikute meistrivõistluste eelturniir

Seekord oli meil võimalus mängida Tallinnas, Paul Kerese nimelises malemajas ning ei pidanud sõitma teisele poole Eestit. Algselt oli registreeritud 31 Tallinna kooli, kuid kohale tuli 30, seega jagati meid 5 alagrupiks, kus igas alagrupis mängis 6 võistkonda. Igast alagrupist pääses edasi 2 enim punkte kogunud võistkonda. Tallinna Reaalkoolist sai seekord osaleda vaid 1 võistkond, kuid tagasime kindlalt enda alagrupi võidu, andes mängitud 20 mängu peale kokku ära vaid pool punkti. Olime kindlustanud koha juba järgmisel nädalal toimuvale finaalturniirile.

Teisipäev, 19. märts – Tallinna koolide võistkondlikute meistrivõistluste finaalturniir

Järgmisel teisipäeval saime jälle koguneda Malemajja, et uuesti malet mängima hakata. Seekord oli kohal 10 parimat kooli ning olime valmis võitluseks meistritiitli nimel. Ka seekord läks meil väga hästi- suutsime võita kõik 8 matši ning nelja peale ära anda vaid 2,5 punkti. Reaalkooli võistkonda kuulusid meie klassist Liina ja Grete, 11. klassist Margareth, 12. klassist Hans Kristjan ning 7. klassist Karl Erik ja Karl Ustav. Olime oma võidu kindlustanud juba enne viimast vooru ning poleks pidanud mängima enam, kuid meil oli vaja aidata GAGi võistkonnal teisele kohale tulla ning pidime seega võitma neid edestavat võistkonda. Tänu meile saigi GAG teise koha ning kolmandaks tuli Lasnamäe gümnaasium.

     

Pildid tegi H. Olde

Kirjutasid Grete ja Liina

Kommenteerimine on keelatud.