Ekskursioon politseijaoskonnas ehk täiesti tavaline reede

Mõni aeg tagasi tuli meie klassijuhatajalt meilile kiri ebamäärase algusega: “Politseilt tuli selline ettepanek…” Esialgu küsimusi tekitavast sõnumist selgus, et tegemist oli kutsega Pelgulinna politseijaoskonda külastada. Klass näitas huvi üles ning panime paika kuupäeva. Selleks osutus üks külm ja lörtsine reede õhtu. Trotsides halba ilma, seadsime klassiga sammud bussipeatuse poole samal ajal, kui meie klassijuhataja sai nautida autoomaniku mugavusi.

Kitsas ooteruumis võttis meid vastu noorsoopolitseinik, kes tutuvustas meile jaoskonnahoonet. Alustasime tuuri ülekuulamisruumides, mis esialgu olid vaid suletud uste taga ja mugavad võrreldes hilisematega, mis olid rauduste ja trellide taga ning põrandale naelutatud toolidega. Sealt liikusime edasi mööda pikki koridore arestimajja ning saime siseneda selle kõledatesse ruumidesse. Järgmisena tutvusime politseiautodega, kuhu mõnedel, sealhulgas meie klassijuhatajal, ka sisse istuda lubati, kes rooli, kes trellide taha.

Viimaseks juhatas politseinik meid loengusaali, kus ta vestis oma lugu politseinikuks saamisest. Lõpuks hakkas see veidi meenutama värbamiskatset, öeldes, et politseijaoskonnas on alati tööd pakkuda. Lõpetuseks pani ta meile südamele, et tegeleksime noores eas eelkõige enda arendamisega, selle asemel, et enne 25ndat eluaastat kuritarvitada alkoholi, tubakat ja kanepit.Viimane tekitas klassi seas arutelu, kas pärast 25 aastaseks saamist on need tegevused lubatud. Vaatamata halvale ilmale ja reede hilistele õhtutundidele, oli tegemist huvitava tuuriga, mida juhtis meeldiv politseinik. Loodetavasti jääb see külastuskäik meie klassi jaoks siiski ühekordseks kogemuseks.

Käes-express viimas Seppa ja õpetaja Sinjukinat… noh… kuhu ise tahate?

Sten ja Rainer proovisid, mis tunne on trellide taga istuda ning Sten pidi tõdema, et lobisemiseks hea koht nagu iga teinegi

Koertel on häbikoonus, politseinikud peavad halva töö tulemusena sellisega nädala aega liiklushuligaane püüdma

Sepp tundmas ennast igati koduselt ja turvaliselt + ees istudes ei ole ohtu, et süda läheb pahaks ja oksendada tahaks…

Kommenteerimine on keelatud.