Reaal vs GAG ehk korvpalli juubelikohtumine Vabaduse väljakul

Kui esimesel septembril koguneti kooli staadionil, et tähistada uut kooliaastat, siis juba teisel septembril kogunesime Vabaduse väljakule, et tähistada Tallinna Reaalkooli ja Gustav Adolfi Gümnaasiumi juubeleid. Juba kell 9.30 kogunesid must-kuldsed mütsid kooli ees pikka kolonni, et pidulikult üheskoos minna vastu sinistele kooli mütsidele, kes ootasid juba mänguplatsi ääres. Kell 10 võtsid sõna meie kooli direktor Ene Saar, GAGi direktor Hendrik Agur, Tallinna abilinnapea hariduse, kultuuri, noorsoo, spordi ja integratsiooni alal Mihhail Kõlvart ning võistluse kommentaator Tarmo Tiisler. Vilistlasena kandis Tarmo Tiisler ka uhkelt Reaali võistkonna särki. Samal ajal valmistasid innukamad omale “HERO” maske, millega näidata üles meie klassi toetust Georg Simon Herodesele, kes meie klassi esindajana mängis gümnaasiumi poiste võistkonnas.

14580371_1326421410735678_727089399_n

Esimesena said loa platsile minna 2.-3. klassi poisid. Ja pole midagi halba öelda, sest just esimene võit tuli neilt ning võib öelda, et juba esimesest palli põrkest oli teada, et Reaal võidab. Pärast võidukat mängu, tulid platsile Reaali tantsutüdrukud ja -poisid. Tehnilisitele viperustele vaatamata tantsiti võiduka lõpuni ning platsile tulid 4.-6. klassi poisid. GAGi poistest peajagu pikemad Reaali poisid tegid puhta töö ning tõid teise võidu. Kolmas võit tuli 7.-9. klassi poistelt. Pärast GAGi tantsutüdrukute etteastet tulid platsile vilistlased. Muuhulgas tuli GAGi vilistlaste võistkonna eest välja kõigile teada tuntud räpiisa Genka (Henry Kõrvits). Kahjuks räpioskustest korvpalli mängu võitmiseks ei piisanud ning Reaal jätkas punktide kogumist. Neljandana tulid platsile õpetajad ning ilmselt selleks, et üritada päästa seda uppuvat GAGi skoori, tuli platsile Agur ise. Reaali poole peal olid platsil Erik Mäe, Meelis Songe, Rait Eslon, Marko Mett, Märt Agu, Toomas Reimann, Villu Raja, Ahti Pent, Reivo Maasik, Mart Kuurme. Samas mängis GAGi poolt ka endine Reaalkooli füüsikaõpetaja Rain Vellerind. Kuid ei piisanud ei Agurist ega Vellerinnast, sest võit tuli jällegi Reaalile. Selleks oli punktide vahe muutunud kosmiliseks. Eelviimastena tulid platsile gümnaasiumi tüdrukud, kus Reaal jälle võitis ning võiduvõistkonda kuulus ka meie Kristina. Viimasena tulid platsile tõelised tegijad, need, kelle pärast me tegelikult mängu vaatama läksime – gümnaasiumi poisid. Ees oli otsustav ja viimane mäng. Ka meie “HERO” armee kogunes platsi äärde, et hirmutada GAGi poisse. Ilmselt poleks selle jaoks vajadust olnud, sest ka viimase mängu võitsid ikkagi reaalikad ning seisuks jäi 88:39. Reaal oli võitnud kõik seitse mängu.

Ene Saarele anti üle karikas ning veidi nukker Hendrik Agur oli sunnitud tunnistama Reaali võitu. Samas lubas Agur, et nii need asjad ei jää ning kohtume 5 aasta pärast uuesti selleks, et kontrollida üle, kas Reaal on ikka veel parem. Kõik Reaali võistkonnad said kingituseks spetsiaalselt selle sündmuse jaoks valmistatud must-valged sallid, mida soovijad sai ka kohapealt soetada.

Kommenteerimine on keelatud.