Klassidevaheline jalgpall 6. osa

12. mai oli meie 11.klassi kõige tähtsam päev – sellel päeval kaitsesime me oma uurimistöid. Kõik said sellega edukalt hakkama, kuid jalgpallurid siiski veel puhata ei saanud. Peale kaitsmist, õhtul kl 16 kogunesime kõik veel kooli tagasi, et pidada lahing 10C klassi vastu, kes on siiani veel üks favoriitidest. Kohale oli tulnud ka palju vaatajaid ning peale paariminutilist hädist soojaks tegemist alustasimegi mänguga. Kuna tegelikult soojaks keegi ei saanud, siis oli mängupilt väga rabe ja üpriski puine, kuid ütleks, et meie olime ohtlikum pool alguses. Markuse löögid lendasid küll kahjuks väravast mööda, kuid kaitses olime üpriski kindlad ja vajadusel tegi Egert häid tõrjeid. Lõpuminutitel tuleb sisse Kristjan, kes oma tööga võidab palli ja Markus saab otse õhust lüüa kaugelt peale, löök jällegi maandub väravas ja rõõmuhõisked said õhku tõusta, olime läinud järjekordselt juhtima! Peatselt tuli ka poolaja vile ja seis on 1:0. Teisel poolajal saime rohkem soojaks ja jaksasime ka natuke rohkem joosta, 10C mängis oma liinidega väga kõrgel ja seetõttu sai Markus üpriski vabalt koguaeg kaitseliini taha palli. Korra lõi ta posti, korra napilt üle, kuid viimaks pani täiest südamest postist sisse ja tegi seisuks 2:0. Asusime oma eduseisu kaitsma ja teisel poolajal oli aktiivsemaks pooleks 10C, kuid Egerti supertõrjed päästsid meid mitu korda. Samuti tegi vapustava teise poolajal Carmel. Kahjuks siiski oma esimest nullimängu me veel teha ei suutnud ja viimasel minutil said vastased ka oma teenitud auvärava, kuid järjekordne võit oli tõsiasi. Sellise hooga liigume praegu põhiturniiri võidu suunas.

Polnud poolt nädalatki möödunud, kui järgmiseks vastaseks tuli 12B. Kahjuks oli staadionil mingi rattaeksam ja pidime alustama hiljem, mis kõigilt tuju natuke röövis, kuid mäng siiski algas. Mõlemad tiimid olid väga tujutud ja puised, 12B isegi ohtlikum. Kuni palli sai Margus, mees sööstis tormilise kiirusega äärest vastaste kasti ja leidis täpse sööduga Markuse, kes mängleva kergusega lõi 1:0. Võimalusi oli tal veel mitmeid, kuid esimesel poolajal siiski võrk veel ei sahisenud. Üpriski puine poolaeg, kuid juhtimise siiski. Teisel poolajal läks lahti korralik tulevärk ja ei möödunud kaua, kui Markus oli löönud 2:0 ning ka 3:0. Kahjuks poolaja lõpus tuli Egerti õlg liigesest välja ja mehe pidi välja vahetama. Väravasse läks Aaron, kellele kahjuks löödi ka kiirelt vastaste poolt auvärav, kuid viimasel minutil Markus vastas sellele korraliku iluväravaga, mis tõi meile viienda võidu järjest ja võimsa 4:1 võidu.

Paar päeva hiljem kohtusime oma alagrupi viimases mängus 10B-ga. 10B hoidis enne meiega mängimist viimast kohta ja pidi tulema päris ühepoolne mäng. Seda ka tuli, keegi sooja ei teinud ja alustasime mänguga väga rahulikult. Domineerisime, hoidsime palli kuni Margus healt kohalt löögile pääses ja meid 1:0 juhtima viis. Ei möödunud palju aega, kui Oliver lõi juba seisuks 2:0. Markus lõi veel poolaja lõpus karistuslöögist 3:0. Mängupilt oli ilus, kuid oli näha, et mängu mängitakse puhtalt vormistamise pärast. Teisel poolajal andsime ka rohkem võimalusi vastastele, kuid väravas säras Uku. Kuid siiski täitsa nulli peale teisel poolajal ei jäänud, kui peale mitmeid möödalööke lööb Margus siiski oma teise värava ja vormistab lõppseisuks 4:0. Oleme kindlustanud endale  vähemalt 2.koha alagrupis ja ootame uue nädala algust, kus alagrupiturniir saab oma lõpu. Seitsmest mängus kuus võitu ja väravate vahe 29-10 (nendest 19 on löönud Markus!), väga imelist jalgpalli oleme mänginud ja võime juba kindlasti tulemusega rahul olla, kuid  meie  eesmärgiks oli finaali pääsemine. Kas me teeme selle ära?

autor: Markus Mikko

pildid: Mattias Valdma

Kommenteerimine on keelatud.