Õpetajate päev (3.10.2014)

Õpetajate päev- see üks päev aastas, kui abituriendid võtavad üle õpetajate töökohustused ja saavad tunda, mida õpetajaks olemise töö endast kujutab. Juhtumisi langes õpetajate päev sel aastal pühapäevale, mis ju teadupärast pole tööpäev ning seega sai üritus peetud hoopis reedel, 3.oktoobril.

Oli reede hommik, tavalisest pisut pingelisem – pea täis mõtted, et jõuaks ikka õigeks ajaks tundi ning et saaksime ikka ettevalmistatud tunniga hakkama. Õnneks sujus kooli jõudmine ladusalt ja järsku seisimegi klassi ees, 25 rõõmsat aga pisut umbusklikku nägu vastu vaatamas (ootamas ülesannet), Tallinna Reaalkooli 2.A klass. Meie ülesanne (loe: Kristeli ja Raheli) oli anda väikestele muusika tundi. Tunni tegemiseks oli väikeste tegelik õpetaja andnud üsna vabad käed ning seetõttu üritasime tunni läbiviimisel olla loomingulised – küsisime esmalt laste lemmiklaule ning kui need teada saime, siis panimegi selle muusika käima ja lasime neil joonistada, mis aga sel hetkel pähe kargas. Sellega võis lugeda tunni ka sisustatuks. Küll aga ei lõppenud sellega veel kogu päev ehk siis nüüd tuli väiksed saata suurde majja sööma ja ise kiirelt tundi joosta. Päev lõppes väikese südamliku kontserdiga õpetajatele.

Võib öelda, et selline traditsioon on miski, mida ei tohiks kunagi katkestada ja mille pidamine on puhas rõõm. Ma ei oska küll rääkida nende eest, kes olid suures majas õpetajateks (ma arvan, et nad nõustuksid minuga), kuid see emotsioon, mis tuli nendelt väikestelt rõõmsatelt inimestelt  oli kirjeldamatult armas.

õpetajate päev 1 2014 õpetajate päev 2 2014õpetajate päev 4 2014

 

-Rahel

Kommenteerimine on keelatud.